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12. Juni 2014 by admin in Our Recipes

Cooking Class Tuesdays

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Easy to bake, fast to finish! This new article explains why organic, gluten free recipes are the best thing since slide bread!

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RUSTIC LAMB AND COCONUT CURRY

A fuss free north-Indian inspired curry with succulent lamb pieces and a creamy coconut and spice sauce makes your weeknight smell like an Indian restaurant.

Ingredients

  • 500g lamb pieces
  • 1 large potato, peeled and diced
  • 1/2 teaspoon ground turmeric
  • 1 teaspoon salt
  • 2 large red onions
  • 10 cloves of garlic
  • 1 inch piece of ginger
  • handful of coriander leaves
  • 1 small red chili
  • 1 tablespoon ghee/butter
  • 1/2 cinnamon stick
  • 2 bay leaves
  • 1 teaspoon fennel seeds
  • 1 tablespoon ground cumin
  • 1 teaspoon garam masala
  • 1 (400g) can crushed tomatoes
  • 1/2 cup coconut milk

method

Place lamb pieces and potato in a large bowl. Add turmeric and salt. Mix well. Cover and rest in the fridge for 30 minutes.
Place onion, garlic, ginger, coriander leaves and chilli in the jug of a blender with 1 cup of water. Process until smooth. Set aside.
In a large heavy bottomed saucepan or cast iron casserole, heat ghee on high. Add cinnamon, bay leaf, coriander seeds, fennel seeds and black cardamom. Saute for a few seconds. Add the marinated meat and potatoes. Saute for a few minutes, tossing occasionally until meat is sealed on the outside and starting to brown. Add the onion mixture and reduce heat to medium.

Add cumin, garam masala and tomatoes. Season with salt to taste. Cover and simmer on medium for 40 minutes. Reduce heat to low. Add coconut milk. Cover and simmer for a further 15 minutes. Serve hot with steamed rice.

desertmeringueRecipeSweet & Sour
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TESTIMONIALS FROM OUR

Customers & Friends

  • „Ein sehr ungewöhnliches Werk. Kreativ, anders und konzeptionell sowie kulinarisch sehr ansprechend! 100 Punkte von 100!“

    Ludwig „Lucki“ Maurer
    review from BIO – Wagyu Rinder Züchter und Chef von Meating Point
  • „Das Buch schafft eine intelligente Verbindung zwischen der Kultur des Kochens und einer qualitätsvollen Gestaltung. Im subtilen Umgang mit den besten Zutaten entsteht eine neue Architektur des Kochens, welche uns in Bezug auf ihren Anspruch und Ihre Originalität in ihren Bann zieht.“

    Thomas Andrae
    review from Unternehmer und Kunstsammler
  • „Noch ein Kochbuch? Ja, aber wenn der kreative Kopf Verena Stierstorfer etwas angeht, dann ist das Ergebnis nicht nur konzeptionell überraschend, sondern auch ein optischer Hochgenuss. So kann sich der ambitionierte Hobbykoch die unbestrittene Harmonie des Farbkreises zunutze machen, um ungewöhnliche kulinarische Kreationen zu wagen: Fotografisch brillant in Szene gesetzt, präsentieren sich kalte und warme Gerichte in einem Wendebuch – die in der Buchmitte platzierte Drehscheibe hilft bei der stimmigen Zusammenstellung eines dreigängigen Menüs. Es ist also nicht wieder »nur ein Kochbuch«, sondern darüber hinaus ein inspirierender Augenschmaus.“

    Bettina Schulz
    review from Chefredakteurin der Novum-World of Graphic Design
  • „Zwei wahnsinnige Perfektionisten machen ein gemeinsames Buchprojekt: Das ausgeklügelte System zwischen farblicher und geschmacklicher Harmonie ermöglicht auch Hobbyköchen durch das Drehen des kulinarischen, magischen Dreiecks auf dem Farbkreis ein aufregendes Menü mit Überraschungseffekt zu kreieren. Ein Konzept, das für mich rund ist, im wahrsten Sinne des Wortes.“

    Ralf Jakumeit
    review from Rocking Chefs (Event- und Präsentationscatering)


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